Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.Korszerű könyvtár Gelseszigeten

Képes beszámoló a 2005. november 3-i könyvtárnyitásról_________________________________________________________________________


Kedves Gelseszigetiek!

A gelseszigetiek már 4. éve használhatják a mozgókönyvtári szolgáltatást. Ebben az évben olyan sok község csatlakozott a rendszerhez, hogy újra kellett terveznünk a nyitvatartási időket. Így – terveink szerint –
2008. március 12-től új időpontban:
szerdánként 16:50-18:35-ig

várjuk Önöket a könyvtárba. Ha ettől eltérő az időpont, kiírjuk a könyvtár bejáratához.
2005 és 2007 között a község lakói jelentős számban vették igénybe a könyvtár szolgáltatásait, de van olyan használó is, aki családtagja segítségével lett az olvasónk. A múlt évben annyi könyvet, DVD-t, videokazettát stb. kölcsönöztek Gelseszigeten, hogy a falu minden lakójára jutott belőle 3 dokumentum. Ahhoz azonban, hogy valaki a minden héten kiszállított 15 féle újságba bele tudjon lapozni, el kell látogatni a könyvtárba (a minden alkalommal olvasható újságok címei: Autó motor, Autó piac, Autó magazin, Gamestar, Magyar Konyha, Príma Konyha, Nők Lapja, Bors, Képes Sport, Praktika, Kutya, Ötlet Mozaik).
A nyitvatartási idő alatt használható két számítógép segítségével az érdeklődőket – a kezdőket, idősebbeket is – megtanítjuk a számítógép és az internet használatára.
A gelseszigeti olvasók főként a szépirodalmi könyveket, a bűnügyi, a romantikus irodalmat kölcsönzik szívesen, de szakácskönyveket, barkácsolással, díszítéssel kapcsolatos könyveket, videokazettákat is nagy számban kölcsönöztek.

A könyvtárat a nagykanizsai Halis István Városi Könyvtár működteti Gelsesziget Önkormányzata megbízásából, a Nagykanizsai Kistérség Többcélú Társulása keretében.

Szeretnénk, ha a könyvtár nagy hasznára volna a település lakosságának, ezért nemcsak a hagyományos könyvtári szolgáltatásokat kínáljuk, hanem az újakat is.
Csupa olyasmit, ami a mindennapi élethez elengedhetetlen. Gelsesziget nemcsak megújult könyvtárhoz, hanem egy internetes szolgáltatáshoz, a NAGYKAR-hoz, egy a nagykanizsai kistérséget átfogó honlap-családhoz is hozzájutott a nyitás pillanatától.
Lehetővé vált az is, hogy a http://www.gelsesziget.nagykar.hu című honlapon bemutatkozzon a község. 2008 első felében ezen a honlapon nagyon sok új tartalom érhető el Gelseszigetről.

Szeretnénk, ha a Gelseszigeten élők régi magán fényképei segítségével a falu múltja is bemutathatóvá válna. Kérjük, hozzák el fényképeiket a könyvtárba és mi lemásoljuk őket. A képekből olyan szép gyűjtemény jöhet létre, mint a „Régi fotók Balatonmagyaródról a balatonmagyaródiak házi fényképgyűjteményeiből” című képsorozat a http://balatonma-gyarod.nagykar.hu/ honlapon.

A további lehetőségekről is szívesen adunk tájékoztatást a könyvtárban minden szerdán a nyitvatartási időben. A gelseszigeti lakosoknak ingyenes a könyvtárba való beiratkozás, a beiratkozással a kanizsai könyvtár tagjai is lesznek.

Mindenkit szeretettel várunk.
Gelsesziget – Nagykanizsa, 2008. március 5.
Czupi Gyula
igazgató
Halis István Városi Könyvtár


<< Előző (1. oldal)
/2